söndag 13 januari 2013

Virkad prinsesskrona
Förra veckan virkade jag en liten prinsesskrona. Jag letade inspirationsbilder på nätet och sedan konstruerade jag ett eget mönster efter hand jag virkade. Till slut stärkte jag kronan med sockervatten och lät den torka. 

Edit:
Jag fick en förfrågan om att skriva ner mönstret till min krona. Trots att jag sällan lyckas följa mönster och sällan vet hur jag själv virkar så gör jag ett försök (ge gärna feedback om något verkar konstigt):

Grovt bomullsgarn, virknål 3,5


Varv 1: 56 lm ta ihop med sm
Varv 2: 1 lm,  56 fm, sm
Varv 3: 2 lm, 56 st, sm
Varv  4:  1 lm, *5 fm,  2 st, hoppa över 2 maskor,  2 st* upprepa *-* varvet runt 6 gånger, sm
Varv 5: 1 lm, *5 fm, hoppa över 4 maskor och virka istället 2 st, 1 dst, 2 st i hålet från förra varvet* upprepa varvet till slut.

När kronan är klar, värm upp 1 dl vatten och rör i 1 dl strösocker så det löser sig. Låt kronan ligga och bada i sockervattnet några minuter. Krama lätt ur kronan och lägg den att torka/stelna över en uppochnervänd skål så den håller formen. Det kan ta ett par dagar innan kronan är helt torr. 

 

8 kommentarer:

 1. Vilken söt princesskrona!
  Catarina

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Finns det en chans att du skulle orka skriva ner ett ungefärligt mönster och berätta hur man stärker med sockervatten?

  SvaraRadera
 3. Hej Anna! Jag lyckas sällan följa virkmönster och brukar virka lite "på känsla", men jag ska absolut försöka klura ut hur jag gjort och skriva ner en ungefärlig beskrivning. Jag uppdaterar inlägget när jag gjort det :)!

  SvaraRadera
 4. finemang vet precis vad jag skall göra som nästa projekt

  SvaraRadera
 5. Kul! Det blev faktiskt en till krona för mig också när jag skulle skriva ner mönstret. En vit denna gång. Det var lika snabbt att virka en ny som att försöka räkna maskor :).

  SvaraRadera
 6. nu har jag oxå gjort en krona :) men något större och högre variant får se om den e för mjuk den torkar fortfarande...

  SvaraRadera
 7. Så blir det ofta för mig också när jag ska följa mönster eller modeller: jag ändrar på medvetet eller omedvetet. Det tog länge innan kronan torkade, men till sist blev åtminstone min både torr och skarp.

  SvaraRadera