fredag 24 maj 2013

Minikök


Idag visar jag bilder från ett somrigt minikök som jag ställde i ordning åt lillan för ett par dagar sedan. Ingenting är nytt, utan jag har bara plockat ihop saker som redan fanns i huset. Spisen fick dottern till julklapp och den har stått där i köket sedan dess, men nu tyckte jag att det var dags att inreda ett "ordentligt" kök åt henne med arbetsytor, förvaring, godsaker, kokbok och annat som hör till i ett välutrustat kök :). 

Den lilla hyllan/bordet har stått i vårt förråd och visade sig vara passlig storlek. Den har genomgått en del förändringar genom åren, liksom många av våra möbler och prylar. Från början var den träfärgad och stod i mitt flickrum. Sen kom trenden med mosaikpyssel och då fick hyllan en skiva av medelhavsinspirerad mosaik. Sen kom trenden med vita möbler och då åkte sprayburken fram. Nu har den varit överflödig ett par år, men skam den som ger sig. Här får hyllan en ny chans. 

De virkade godsakerna har jag tidigare bloggat om HÄR, HÄR och HÄR. Burkarna med washitejp skrev jag om HÄR. Kryddhyllan har faktiskt legat oanvänd nåt år i skåpet (loppis såklart). Den lilla söta korgen hade min farmor restgarn i. Deciliterskoppen har maken gjort i högstadiet för nåågra år sedan. Jag måste erkänna att det var riktigt kul att gå på sakletarrunda i eget hem. Man glömmer så snabbt vad man stuvar in i skåpen.4 kommentarer:

Christina sa...

Vad gulligt, där skulle jag gärna leka om jag var en liten tjej. :)

Anna-Lena sa...

Det var verkligen ett kök som inbjuder till lek. Underbart!

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack ska ni ha för era uppmuntrande kommentarer!

Linnéas butik sa...

Oh, jag vill aldrig bliiva stuur sa Pippi Långstrump.