onsdag 1 juli 2015

Lekstugan

Förutom trädgårdslandet så har vi också byggt en lekstuga i sommar. Eftersom jag gärna pysslar i vår trädgård, så känns det roligt att barnen har något kul att leka med på gården också. Ja, ska jag vara riktigt ärlig så är det väl jag som också längtat efter att få fixa och inreda en lekstuga... Äldre dottern har fått komma med önskemål om färger och det blev inte så otippat rosa och gult. Inne i lekrummet är det inte så "prinsessigt", så här passade vi på att frossa i prinsessor och pasteller. 

Den vita hyllan och den gula byrån hittade vi på loppis för 8 € sammanlagt. Resten har vi plockat sån vi redan hade i förråd, lekrum och mina föräldrars gömmor. Mattan har min mommo vävt och den passar så fint här. Pallarna (en fungerar som bord, den andra som sittplats för vuxna som blir bjudna på kaffe) har också funnits i min mommos och moffas hem. Byrån gjorde vi om till en spis genom att klistra cirklar av kontaktplast och måla och skruva fast fyra knoppar på lådan. De rosa detaljerna har dottern målat (och jag har i smyg förbättrat lite där det behövts). En mycket viktig detalj är en riktig dörrklocka. Stolarna hade jag och mina systrar då vi var små. 

Jag gissar att vi inte riktigt är klara med inredningen ännu. Det brukar ju ta lite tid innan man fixat och pyntat med alla detaljer, men så här långt är vi alla mycket nöjda. 

Själva lekstugan beställde vi som en byggsats där väggarna kom i element, men visst har maken och svärfar fått spika och skruva en hel del. Allt flöt på bra och det gick snabbt att få den på plats. Att måla blev mitt jobb och det tog lite längre tid, eftersom jag skulle passa in lämpliga målarstunder med det osäkra väder vi haft hittills i sommar.

4 kommentarer:

Emma sa...

oj vad fint! Jag får riktigt lust att komma dit å leka eller bara sitta och dricka kaffe och äta en tårtbit ; ) Vi har ju fått prova att leka ren! Sebastian gillade att leka i er lekstuga också! Syns på dansin ; )

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack Emma! Kul att ses igår! Kom gärna och hälsa på till oss också så får vi fika och barnen kan leka vidare :)!

Maria-muminmamman sa...

Den lekstugan ser bekant ut, vi har exakt samma;) Jag håller med om att det nog var en hel del spikande trots elementen... Alltså färgen på er stuga är ju såå snygg! Vår stuga är rödbrun, då den ligger så nära vårt rödbruna hus, men sen nångång långt borta i framtiden när vi bygger eget skall lekstugan och huset vara precis sådär: i svart- (eller mörkgrå-) målat trä!

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack för din kommentat, trots att det tagit mig en evighet att svara! Ja, vi har väl konstaterat tidigare också att vi har likadan smak när det gäller inredning och pyssel 😊...