torsdag 21 mars 2013

Hudvård

Här har det varit ganska lugnt på pyssel- och fotofronten en tid, bland annat på grund av magsjuka och kalas. Mars är annars en fullspäckad kalasmånad för vår del. Här visar jag bilder på en present till min syster som fyller år i dag. 

Jag brukar själv använda kallpressad kokosolja att smörja in kroppen med (och i matlagning). Om man dekorerar en burk blir det dessutom en extrafin present.

I vinter har jag haft väldigt torra händer och blev tipsad om ett mycket enkelt recept på salva i bloggen Signes hus. Salvan innehåller bara bivax och olja. Enkel att göra, billig, hudvänlig, miljövänlig och resultatet blev mycket bra! Speciellt bra tycker jag den är på läpparna.

10 kommentarer:

Familjen Autio sa...

Vad roligt att salvan verkar bra!

Susanna Tamminen sa...

Tack för tipset, jag har också haft super torra händer hela vinter!!! Vilken fin present du har gjort till din syster :)

Christina sa...

Vilka härliga burkar. Visst är det roligt att få ge bort egengjorda gåvor. :)

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack :)! Javisst är det kul att kunna ge och att få något handgjort!

Syster sa...

Väldigt fina var dom! :)

Linnéa sa...

Hej,
har läst ganska mycket din blogg men aldrig kommenterat.
ja, handsalvor kan jag inte i alla fall ha för mycket av. Och snart är det trädgårdssäsong och allt tror att jag skall skriva upp dethär tipset i mitt häfte.
Dina burkar är också väldigt fina. Varifrån kan jag köpa en sån "bokstavsmaskin"?

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Hej! Kul att du tittar in på bloggen och lämnar en kommentar! Det är alltid roligt att höra av läsare :). Dymo-apparaten har jag köpt på Chlas Ohlson. Den har varit väl använd hemma hos mig!

Linnéa sa...

Tack. Jag vill också ha en sån maskin. Tror att den kommer att användas ganska mycket hos också.

Linnéas butik sa...

Hej igen, vet inte ifall du läser dethär. Men var inne här igen för att nu har jag köpte en Dymo-apparat från Claes Ohlson och jag kom ju ihåg var jag fått inspiration till det. :)

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Så roligt :)! Jag var just inne på din blogg och tittade på allt fint du gjort!