onsdag 22 augusti 2012

50- och 60-talet flyttar in
I vardagsrummet har det flyttat in ett nytt bord. Jag hittade ett teakbord på Juthbackamarknaden och vips blev jag inspirerad att bjuda in lite 50- och 60-talsinfluenser. Bordet fick jag billigt när försäljaren höll på att packa undan. Hon skötte till och med prutningen åt mig. Jag gjorde också ett annat fynd i samma stil, men det förtjänar ett eget inlägg.

Vårt gamla vita bord var också fint, men tyvärr passade det inte så bra ihop med vår krypglada tös. Det bordet fick flytta tillbaka till mina föräldrar. 

När bordet kommit på plats så kom jag ihåg ett tyg i samma stil, som följt med i en blandad korg på en auktion. Det var mitt hittills enda auktionsfynd som visade sig vara mer lyckat än jag anat. Jag har skrivit om fem euros korgen HÄR tidigare. Tyget var två färdiga gardiner, bara att tvätta, stryka och hänga upp. 

På bilderna syns också min virkade pläd som jag skrivit om HÄR. Jag har lite paus med den nu i väntan på att virklusten ska dyka upp igen. Tills dess kan den bra hänga framme som dekoration.

6 kommentarer:

marica sa...

jättesnyggt! Vilken tur att det fanns flera bord där. Jag älskar dessutom verkligen höjden på borden som de hade då.

marica sa...

jättesnyggt! Vilken tur att det fanns flera bord där. Jag älskar dessutom verkligen höjden på borden som de hade då.

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Jo för oss är det perfekt höjd nu också då "kryparen" kan sitta under bordet utan att slå i huvudet :)!

Anonym sa...

Verkligen snyggt! Är inte själv så förtjust i 50 - 60 tals möbler men det där blev ju faktiskt snyggt om man tittar på hela helheten. :)

Cecilia sa...

Jätte fint bord som du har köpt! Tydligen var lördagen en bättre dag att vara på eller så har jag helt värdelösa loppis "ögon". Mitt bästa fynd var en stor påse lakritsremmar :)

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack :)!