söndag 5 april 2015

Glad påsk!

Glad påsk till er alla! Här kommer några bilder på vårt påskpynt. Det är samma påskpynt som hängt med flera år redan och det enda nya har varit sådant som äldre dottern pysslat till sitt rum. 

Porslinägget med videkissor kommer från Pentik. Alla färgglada ägg är målade med hjälp av bivax och färgbad. Påskgräset och tulpanerna är ganska vildvuxna vid det här laget. Notblad och gamla boksidor limmade jag fast på styroxägg för några år sedan och ett styroxägg modell större klädde jag med videkissor. 

Den gula duken är ett så kallat evighetsprojekt. Min mamma vävde duken av lingarn i början av 80-talet. Sedan dess har den legat gömd i skåpet, eftersom fransarna inte var klara. För några år sedan fick jag den och nu har den legat i mitt skåp i väntan på att fransarna ska rulla sig själva... Ikväll blev den klar! Annandag påsk 2015 ska den äntligen få pryda bordet. 

Till slut ett par bilder på snabbpyssel: småfjädrar på en ståltråd blir en enkel krans och vanliga äggskal målade med permanent tusch. 

Under kategorin påsk (HÄR) hittar ni tidigare års påskinlägg.  

2 kommentarer:

Malena H sa...

Vad mycket fint :) Haha, inte lätt att göra den där avslutande delen på ett projekt.

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack! Ja, visst är det konstigt hur vissa saker är så svåra att slutföra. Att fästa trådar, lappa trasiga grejer och sy fast knappar brukar vara svårt för mig att få gjort.