lördag 28 februari 2015

Prinsessor, prinsessor, prinsessor
Just nu är vi inne i en intensiv prinsess- och pysselperiod hos oss! Jag har svårt att hinna med att fotografera ordentliga bilder och göra blogginlägg i samma takt som nya prinsessklänningar skapas. 

Det är så roligt när skaparlusten verkligen kommer igång och utklädningskläder är ett perfekt projekt för mig och äldsta dottern. Hon kommer med önskemål, vi tittar på bilder, gräver i tygskåpet, väljer detaljer, klipper, syr, provar, ändrar och så vips blir det en ny prinsessa. Processen är lika viktig som slutresultatet.  Dottern klipper trådar, byter trådrullar, mäter och har små sidoprojekt, medan jag ansvarar för symaskinen. Hittills har vi inte köpt något nytt material, utan använt oss av sånt vi hittat i klädskåpet, pysselrummet och i mommos pysselrum.

Klädsömnad är jag inte så insatt i. Därför kör vi lite fuskvariant ibland och tar hjälp av färdiga plagg. Jag har inte använt några mönster, utan klippt och sytt efter bästa förmåga. Snabbt ska det gå! Ingen av oss har tålamod att göra en massa tråkigt förarbete ;). Max en dag får det ta att sy en klänning (inklusive ett antal avbrott för måltider och annat som hör till småbarnslivet).

Lillasyster hurrar och tycker det är så roligt med alla prinsessor som dansar omkring. Hon kryper omkring i storasysters ballerinaklänning (den har vi inte sytt!). Det är också roligt med många klänningar när kompisar kommer på besök. Då blir det många klädbyten och alla vill turas om och prova de olika klänningarna. 

Jag ska försöka göra egna blogginlägg till de olika klänningarna med närmare beskrivningar och mer bilder. Men just nu har jag inte tid. Det kom just en beställning på en Elsa-klänning (från filmen Frost). Fortsättning följer! 4 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Visst gillar barn att klä ut sej. Härligt med så fina klänningar!
Kraam
Sanne

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Tack! Javisst är det kul att klä ut sig 👑! Jag gjorde ena klänningen i förklädesmodell så den passar både barn och vuxna, haha!

Maria-muminmamman sa...

Jättefina!! Är det den fina Annaklänningen som är förklädesmodell? Den skulle jag mer än gärna få en beskrivning på i något skede! Vi har ett sommarfödisbarn som skulle bli överlycklig för den!

Jag har försökt kommentera på din blogg ett par gånger tidigare men kommentaren har tydligen inte kommit fram? Kanske nu? Jag är inte en robot;)

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Hej! Oj vad synd om det strular när man ska kommentera här!!! De finns inte bland skräpposten heller :(.

Visst är det Annaklänningen som är förklädesmodell. Jag ska lägga den som nästa på blogglistan. Tyvärr glömmer jag alltid att ta bilder medan jag pysslar, men lite närbilder på slutprodukten ger säkert tips och inspiration om någon vill göra egna.