onsdag 18 mars 2015

Barnrummet del 2, butiken


Idag bjuder jag på ett bildregn (med halvsuddiga bilder som jag och hjälpredorna fotade i vintras) från barnrummet. Här är butikshörnan som är en stor favorit hos oss! Den har till och med ett kassaband som man kan veva fram varorna på. Både stora och små tycker om att leka här och lekarna varierar mellan butik, café, restaurang, kalas, picknick, bageri o.s.v. 

Jag hittade själva butiken på en köp- och säljsida på Internet och det var välinvesterade pengar. En hel del mat följde också med, både i trä och plast. En del av maten har jag virkat och sytt själv. Titta gärna bakåt i mitt arkiv om ni vill se sånt jag gjort tidigare. Kategorierna eller sökrutan i höger sida hjälper er att hitta. Ni får också maila eller kommentera om ni undrar över något. 

Stolarna och bordet hade jag och systrarna i vårt barnrum när vi var små och det passar ju så bra in här hos oss nu. Det var min moffa som köpte det. Trasmattan har min mommo gjort. Hyllan ovanför spisen hade jag tidigare i mitt pysselrum. Vimpeln har jag själv sytt. 

 

2 kommentarer:

Petra sa...

Åh, vilken barnrumsdröm! Förstår att de kreativa lekarna frodas!

Jenny -Mitt arkiv, inredning och pyssel sa...

Ja, jag minns själv hur roligt vi hade i en butik som mina föräldrar byggde åt mig och mina systrar när vi var små! Snart får vi väl börja ta in mer ekonomi och matematik i lekarna också, för det är väldigt dyrt i butiken, haha! Det mesta kostar 52 €...